Cred că ți s-a întâmplat de multe ori să mergi în vizită la cineva acasă pentru prima dată și după ce ai pășit pragul casei să te îndrepți involuntar spre un birou, raft sau un perete cu poze.

Și cred că există 2 motive pentru care facem acest lucru:

1.  Primul impuls e să mergem spre ceva familiar, un lucru care nu încalcă intimitatea gazdei pentru că deja este expus și care, totodată, ar putea fi subiectul unei discuții (în cazul în care încă nu ați epuizat întrebările: ”unde e baia?” și ”cu ce te pot ajuta?”)

2.  Este una dintre modalitățile prin care îi cunoaștem mai îndeaproape pe cei pe care îi vizităm. Putem vedea dacă avem lucruri în comun, activități și dacă cunoaștem aceleași persoane. Mai pe scurt, le mai cotrobăim prin amintiri.

Acasă la unul dintre băieții Cheerup există un frigider, pe care eu îl numesc.. de fapt, nu are un alt nume, e doar un frigider. Însă ușa acestuia găzduiește o mulțime de amintiri, păstrate în zeci de poze printate și lipite pe ușa frigiderului. Fie că e vorba de un oaspete nou sau un prieten apropiat, frigiderul este mereu analizat câteva minute și întotdeauna întâmpinat cu zâmbete: ”Poza asta când ați făcut-o?”, ”Ai fost la Londra?”, ”Nu știam că îl cunoști pe Andrei”, și așa mai departe.

E frumos să mai împarți din amintiri cu un prieten și mai ales la un pahar de vin, dacă tot e așa aproape frigiderul.

Pentru zile fericite,
ai voștri Cheerup