Când ai participat ultima dată la o nuntă despre care ai vorbit cu drag mult timp după aceea?

Dacă răspunsul tău se lasă așteptat, atunci e clar: nu prea ai participat la nunți memorabile în ultima perioadă…

Vrei ca nunta ta sau a cunoscuților să fie altfel, ieșită din tipare, citește mai departe! Am pregătit pentru tine un articol numai bun de pus în practică pentru momentul mult așteptat.

De ce nunțile au ajuns ceva normal

Cum spuneam, aici vorbim din experiență. Din contactele zilnice pe care le avem cu clienții sau din feedback-ul acestora de după câte un eveniment. Din temerile lor inițiale, din trăirile lor.

Și așa am aflat că:

  • nunta la români a devenit un clișeu (adică nu mai există decât parțial, eventual doar din partea mirilor, entuziasmul și bucuria care ar trebui să călăuzească o astfel de petrecere din primul și până în ultimul moment)
  • nu știm dacă vom mulțumi invitații (enunțul este valabil în cazul perechilor de miri care vor să facă o petrecere pentru invitați și nu pentru ei)
  • avem idei de divertisment, dar nu știm dacă vor avea efectul scontat (pretabil mai ales în cazul mirilor cu inițiativă, dar și temători de reacția mesenilor)

Iar lista poate continua…

Problema cu nunțile la români este că mulți dintre noi vrem să facem nunta pentru invitați, nu pentru noi. Înțelegi ce spun? “Dacă nu le place x fel de mâncare?!”, “Oare ce părere ar avea dacă alegem tema asta de nuntă și nu pe cealaltă?!” sau “Cum vor reacționa la surprizele pe care le-am pregătit?!” – sunt doar câteva dintre temerile pe care le-am auzit. Evident, unii aleg să gândească așa conștient, alții sunt influențați de apropiați. De aici și apariția a tot felul de scenarii legate de cum va fi la nuntă, dar mai ales despre cum nu va fi…

Există, totuși, o soluție :)

Cum să-ți transformi nunta într-o petrecere memorabilă

Uite care e chestia cu organizatul propriei nunți: privește-o ca pe cea mai tare petrecere pe care ai organizat-o vreodată pentru tine și pentru prietenii tăi!

Dacă te gândești la ea ca la o afacere, atunci e ok, s-ar putea să-ți iasă. Dar te-am sfătui să nu mai citești mai departe, înseamnă că nu ai nimerit unde trebuia :)

La modul simplu spus, trebuie să pui suflet. De fapt, să puneți amândoi suflet :)!

Pe această fundație se poate construi frumos, durabil. Dacă vei pune suflet, atunci nu vei mai simți oboseala, stresul inerent și presiunea. Dacă pui suflet, vei avea puterea să te bucuri de fiecare moment.

Hai să facem un exercițiu de imaginație pe repede înainte. Faci totul din suflet, îți inviți prietenii de suflet, rudele n-au altă șansă decât să fie cu sufletul alături de tine / de voi, prin urmare n-are ce să fie rău.

De aceea, nimeni nu te va judeca prea aspru pentru o eventuală stângăcie sau pentru un moment mai puțin reușit. Trebuie să știi că doar abordând astfel – cu sufletul deschis – situațiile cu potențial neplăcut poți trece peste ele mult mai ușor atât tu, cât și invitații. Eventual să vă aduceți aminte zâmbind, peste ani, atunci când le veți discuta când copiii se joacă în fața voastră.

Totul stă în atitudine.

Știm, nu ți-am dezvăluit un secret bine păzit. Doar ți-am trezit curiozitatea pentru ce urmează:)

Petrecerea de nuntă: scenarii inedite care îți vor impresiona invitații

Ține minte: ce vei citi în continuare se aplică numai dacă vei pune suflet în organizarea nunții tale:

1. Alege o tematică a nunții care te ajută să te exprimi la adevărata ta valoare. Indiferent de subiectul ales, ai grijă ca fiecare piesă ce va alcătui “the big picture” să poarte amprenta personalității tale. Practic, în acest fel, invitații vor interacționa cu tine în fiecare moment al nunții. chiar dacă tu nu vei putea dialoga în același timp cu toții :) Personalitatea ta va fi acolo, o vor simți cu siguranță!

2. Improvizează o scenetă cu partenerul! Lăsă-ți imaginația să zburde și găsiți amândoi momentul ideal pentru a pune în practică ideea. Poate fi orice: un moment artistic, un dans special la care să participe și invitații sau chiar o … ceartă simpatică :) Ce zici?

3. Cu voia ta, ultima sugestie are în vedere Photobooth-ul Cheerup :) Implică-ți oamenii într-un moment de divertisment original: fotografii pe care și le pot personaliza singuri, pe care le pot trimite pe rețelele sociale ori pe email. Cu voi, singuri sau cu cine se așteaptă mai puțin.

Pentru zile fericite,
ai voștri Cheerup

p.s. Și nu uita: pune suflet și vei avea petrecerea de nuntă la care ai visat toată viața! :)