Am scris într-un articol trecut despre conceptul de City Break. De data aceasta revenim cu câteva idei pentru un City Break ca la carte.

Trebuie să ții cont de faptul că o astfel de vacanță durează doar câteva zile, timp în care trebuie să profiți la maximum de oportunitățile pe care ți le oferă o destinație nouă. Noi, cei de la Cheerup, ne-am gândit la câteva opțiuni preferate de noi, plus vă explicăm și de ce ;)

1. Barcelona, Spania – La Sagrada Familia, bucătăria catalană, plajele aurii și barurile zgomotoase sunt doar câteva obiectivele pentru acest oraș minunat. Poți să explorezi liniștea parcului Guell, să faci cunoștință cu arhitectura lui Gaudi, să te plimbi pe aleile antice, după care să te relaxezi pe plajă cu sunetul valurilor pe fundal. Mâncarea aici este legendară. Oricine poate să-și găsească ceva bun de mâncat și o activitate preferată. Barcelona este orașul culorilor, artei stradale, shopping-ului și vieții de noapte, în general.

2. Amsterdam, Olanda – Un oraș mic și eclectic, perfect pentru turiștii care preferă plimbările lungi pe jos sau cu bicicleta. Aici poți găsi atât muzee și galerii de artă, cât și baruri, petreceri sau oameni foarte simpatici.  Amsterdam este un oraș verde din toate punctele de vedere: de la cele peste 30 de parcuri imense… până la … ei bine, posibilitățile de care ți le oferă ;) Acest oraș este considerat cel mai sigur din Europa și este mult mai liniștit decât faima pe care o are.

3. Roma, Italia – Roma este genul de oraș în care simți de parcă te-ai întors sute și mii de ani în timp, în cel mai bun sens al cuvântului. Capitala Italiei este un veritabil muzeu în aer liber. Acest oraș îți oferă opere arhitecturale ca Pantheon-ul, Colosseum, Catedrala Sf.Petru, alături de arta lui Da Vinci, Michelangelo sau Boticelli. Iar dacă toate astea nu te-au convins că Roma este o destinație fascinantă, atunci pizza cu mozzarela de bivoliță, gelato cu fistic sau rafaello, pasta proaspătă cu ciuperci și frișcă ar trebui să te facă să-ți faci bagajele în secunda următoare.

4. Budapesta, Ungaria – Aceasta este una dintre cele mai ieftine destinații, dar care, credem noi, este și cea mai subestimată. Budapesta potolește poftele oricărui turist, oricât de pretențios ar fi acesta. Arhitectura și monumentele istorice sunt într-un număr foarte mare în capitala Ungariei. Acest oraș este unul foarte energic și surprinde prin posibilitățile pe care ți le oferă: de la clădiri imense cu istorie importantă, până la cafenele mici și simpatice. Budapesta este genul de oraș pe care pot să-l explorezi pe jos, deci câți recomandăm să te echipezi cu încălțăminte comodă și curiozitate constantă.

5. Paris, Franța – capitala Franței este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, supranumit Orașul luminilor. Totul, de la arhitectura superbă, până la mâncarea delicioasă, muzeele și galeriile de artă sau chiar magazinele pentru iubitorii de cumpărături, atrag turiștii din toate colțurile lumii în orice perioadă a anului. Parisul este genul de oraș pe care nu te saturi să îl descoperi niciodată. Sunt foarte multe lucruri frumoase și interesante de vizitat care merită văzute cu adevărat. Poți vedea orașul în toată splendoarea de pe Turnul Eiffel, să vizitezi Louvre-ul și Notre Dame de Paris sau să faci o plimbare cu Bateau Mouche pe Sena, acestea sunt doar câteva dintre activitățile posibile. Parisul este centrul romantismului și este perfect pentru cuplurile îndrăgostite,  și nu numai.

Ce zici, te-am convins că merită să încerci un City Break?

Dacă da, te invităm să participi la concurul “Cheerup împarte fericirea

Cine ne susține:

f64.ro

truetravel.ro

“, iar pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt extrem de simpli: