Tematica nunții este “vocea” evenimentului: de la alegerea culorilor care vor caracteriza nunta, până la stilul elementelor de decor, buchetul miresei desertul toate vor transmite mesajul atmosferei pe care vă doriți să o obțineți. 

Alegerea unei tematici pentru nuntă va simplifica mult alegerea celorlalte elemente. Decorul, aranjamentele florale și papetăria vor face parte din aceeași poveste și vor da impresia unei nunți organizate bine. Cele mai mici detalii vor face diferența. Atunci când acordați suficientă atenție lucrurilor mărunte, veți crea cu adevărat o atmosferă plăcută. 

Invitații voștri vor fi curioși să știe “Ce fel de nuntă veți avea?”, adică vor să se pregătească și ei pentru stilul în care va fi evenimentul. 

Cum alegem tematica nunții?

  1. Împreună cu partenerul/a veți decide, în funcție de stilul vostru personal și de locație, care sunt culorile potrivite pentru nunta voastră. Paleta cromatică pentru o nuntă poate conține 2- 4 culori de bază și nuanțele acestora. 
  2. Alegerea culorilor începe cu căutarea inspirației: reviste de profil, fotografii care vă plac din punct de vedere cromatic, sau chiar puteți căuta pe pinterest palete cromatice pentru nuntă și, cu siguranță, veți găsi ceva ce vi se potrivește. Am scris și în articolul: despre resursele gratuite pe care vă recomandăm să le încercați.
  3. Fixați-vă prioritățile. Elementele de decor vin să complementeze și să înfrumusețeze locația și evenimentul, nu să fie punctul de atracție principal. Gândiți-vă și la perioada anului în care veți sărbători nunta. Cheltuielile pentru decorații vor fi foarte variate în funcție de anotimp. Bujorii vor fi mai scumpi iarna, wink, wink.
  4. Gândiți-vă la atmosfera pe care vreți să o creați. Dacă vă doriți o nuntă mai sobră, puteți alege nuanțe de burgundy, un stil glamour va necesita nuanțe metalice, iar una boho, rustică va fi complementată de nuanțe naturale, sau pastelate.
  5. Nu vă gândiți prea mult pentru că prea multe alegeri și opțiuni vor crea confuzii.

Noi, echipa Cheerup vă propunem câteva idei pentru tematica nunții voastre. Sfatul nostru este să fiți creativi și să vă alegeți ceea ce vă reprezintă pe voi, mirii ;) Este evenimentul vostru, alegeți ceea ce vă place vouă pentru ca amintirile legate de nuntă să fie unele frumoase și să vă trezească doar emoții plăcute.

Citiți și:

- 5 Resurse gratuite pentru organizarea nunții

- Cum ne alegem fotograful pentru nuntă?

- Planner Cheerup – GRATUIT! ;)